Om mij

Individuele therapie

Er zijn situaties waarbij je niet samen met je ouders in gesprek kunt of wilt. Bijvoorbeeld doordat er vervelende dingen zijn gebeurd, die pijnlijk of verdrietig zijn. Soms kan het fijn zijn als er iemand is die er dan helemaal voor jou is. Die naar je luistert en je advies kan geven als je dat nodig hebt. Om Mij helpt je om je gevoel duidelijk te verwoorden naar de mensen die belangrijk voor je zijn. Samen gaan we op onderzoek uit wat voor jou het beste werkt. Niets moet en alles mag; het gaat even helemaal om jou!

Niets moet en alles mag;

het gaat even helemaal om jou!

Om Mij

Kinder- en jongerencoach

Om Mij biedt ondersteuning in het dagelijks leven van kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 – 18 jaar. Bijvoorbeeld wanneer het niet goed gaat op school of thuis . We bereiden je voor als je dingen moeilijk of spannend vindt door met je mee te gaan bij moeilijke gesprekken. Dit kan gaan over een gesprek met je ouders tot het doen van een aangifte. Wij kunnen voor korte of langere tijd betrokken worden. We sluiten aan bij wat jij nodig hebt. Zo kun je ook buiten de afspraken om met ons bellen of appen wanneer je dat fijn vindt. Onze inzet is altijd gericht op dat wat jij nodig hebt en wat voor jou het prettigst werkt.

Groepstherapie

Afhankelijk van wie jij bent en wat bij je past, is het mogelijk deel te nemen aan groepstherapie. Hier zul je in kleine groepjes van maximaal 4 anderen je ervaringen delen. Samen besteden we aandacht aan dingen die er gebeurd zijn in je leven, zoals het meemaken van ruzie en geweld in de thuissituatie of seksueel misbruik. Om Mij heeft verschillende groepstherapieën.

  • Groepstherapie voor kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt;
  • Groepstherapie voor kinderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.

Schrijftherapie

Waar de een makkelijk praat over gevoelens, kan dat voor de ander veel lastiger zijn. De ervaring leert dat kinderen die moeilijker praten, makkelijker schrijven. Schrijven kan helpend zijn om gedachten te ordenen. Soms vinden kinderen en jongeren het lastig dat zij telkens opnieuw hun verhaal moeten vertellen. Bijvoorbeeld doordat zij al lange tijd niet meer thuis wonen en verschillende woonplekken hebben. Of doordat ze telkens opnieuw tegen dezelfde problemen aanlopen.

In de schrijftherapie schrijven we samen aan jouw persoonlijke verhaal. Hoe jij de dingen in je leven hebt ervaren. Niemand geeft een oordeel. Je krijgt geen tegenreactie. Het is jouw verhaal en je mag het delen met wie jij maar wilt.

Je ouders uit elkaar

Vaak wordt er een heleboel voor je bepaald wanneer je ouders gaan scheiden. Bij Om Mij gaat het even helemaal om de wensen en verlangens van jezelf. Even geen rekening houden met wat je denkt dat je vader of moeder wil horen. Samen kunnen we een voorstel maken over jouw wensen ten aanzien van de situatie en kunnen we dit vervolgens (samen) bespreken met je ouders.  

Relaties & Seksualiteit Jeugd

Hoe ga je op een veilige manier een relatie aan? Veel jongeren hebben niet het juiste voorbeeld gehad waaraan ze zich kunnen spiegelen. Omdat ze bijvoorbeeld om verschillende redenen niet thuis kunnen wonen, of omdat hun ouders uit elkaar gingen en heel veel ruzie maakten.

Maar dan word je ineens verliefd. Wanneer is iemand vertrouwd genoeg om dingen mee te delen? Wat hoort er wel en niet? Wanneer heb je verkering? Of misschien heb je al verkering maar maak je steeds ruzie met elkaar en vraag je je af of dit erbij hoort of zoek je een manier om de ruzies te verminderen. Hoe kun je op een goede manier omgaan met spanning en onzekerheid?

Het kan ook zijn dat je niet gelukkig bent met jezelf en je lichaam. Misschien stoei je met gedachten of je op jongens of meisjes valt, of heb je het gevoel dat je in een ander lichaam hoort. Ook maken heel veel jongens en meisjes vervelende dingen mee, zoals seksueel misbruik. Zo krijgen wij regelmatig de vraag ‘wanneer is iets seksueel misbruik?’

Wat je behoefte ook is; Om Mij heeft veel ervaring met al deze vragen en het begeleiden van jongeren op dit gebied. Wij sluiten helemaal aan bij jouw vraag en jouw beleving. Het belangrijkste is dat wij niets gek vinden. Je mag alles bespreken wat je maar wilt. En als je het moeilijk vindt om dit met je ouders te delen,  spreken we samen af op welke manier we je daarbij kunnen helpen. Het gaat helemaal om jou.

Om Mij biedt zorg op maat.